زندگی
غلامحسین فیض اللهی در بهار سال ۱۳۰۷ در چادگان بدنیا آمد. پدرش جعفرقلی نام داشت که به جهت علاقه به حسین بن علی وی را غلامحسین نامید. در کودکی و زمانی که هفت سال بیشتر نداشت پدرش را از دست داد و سرپرستی مادر و دو خواهرش را بر عهده گرفت. از همان زمان علاقه به هنر و ترسیم نقش و نگار در وی وجود داشت از اینرو با پول اندکی که بدست میآورد وسیله نقاشی تهیه میکرد.
به جهت علاقهای که به هنر به ویژه میناکاری داشت در سن ۱۸ سالگی به اصفهان رفت تا در این زمینه هنرآموزی کند. وی نزد شکرالله صنیع زاده که از برجستهترین میناساز آن زمان بود آموزش میناسازی دید و بیش از بیست سال در کارگاه وی فعالیت کرد. رابطه بین او و استادش رابطهای صمیمی و همچون یک مرید بود که نقش شگرفی در پرورش وی داشت. سپس کارگاه شخصیاش را ایجاد کرد و سالها به آفرینش آثار هنری مشغول بود.
در زمانی که وی به میناسازی روی آورد این هنر در محدوده تزیین نگین انگشتری و دستبند گستره داشته که با تلاش و زحمت بسیاری که میناسازان آن زمان متحمل شدند پهنه این هنر سنتی را به حالت فعلی افزایش دادند.[۱] وی کارگاه ((مینای هنر))را در بازار هنر اصفهان، که در کنار مدرسه چهار باغ قرار داشت به همراه حسین هنردوست و مهدی غفاریان تاسیس کرد[۲]. فیض اللهی علاوه بر میناسازی در هنرهای نقاشی، تذهیب و مینیاتور نیز مهارت بالایی داشت. از این رو در تعاونی صنایع دستیاصفهان و شرکت تعاونی کشورهای اسلامی در پاکستان نیز عضویت داشت.
غلامحسین فیض اللهی در نیمه شب هشتم آذر ماه ۱۳۷۶ درگذشت و در گلشن نام آوران باغ رضواناصفهان به خاک سپرده شد.[۳] فرزندانش نیز در رشتههای هنری فعالیت دارند و دختر بزرگ وی «زهره» نگارگر و تذهیب کار است. وی هنر میناسازی و آبگینه را نیز نزد پدرش فرا گرفته است. همچنین دو پسرش به نامهای «غلامعلی» و «غلامرضا» از میناسازان اصفهانی میباشند که پسر بزرگ وی غلامعلی مدتی نیز به عنوان رئیس اتحادیه صنایع دستیاصفهان فعالیت داشته است.
آثار
وی آثار زیبایی از خود در زمینه میناکاری بر جای گذاشته که برخی از آنها در موزههای داخلی نگهداری میشوند. همچین در شهرهای نجف، کربلا و دمشق و برای حرمهای شیعیان آثاری ساخته است. برخی از مهمترین آثار وی چنین میباشند:[۴]
تعداد نظرات ۰